Merkezin Yapısı

15 Haziran 2020 tarihli, 31156 sayılı Resmi Gazete yayınlanan yönetmelikle Öğretme ve Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur.

Müdür, Merkezin faaliyet alanları konusunda araştırma, uygulama ve eğitim deneyimine sahip olan Üniversite öğretim üyeleri arasından, Rektör tarafından üç yıl süre ile görevlendirilir. Görev süresi dolan Müdür, yeniden görevlendirilebilir. Müdür, Merkezin işleyişi ile ilgili planlama, yürütme ve düzenlemeleri yapar. Merkezin çalışmalarının düzenli olarak yürütülmesinden ve geliştirilmesinden Rektöre karşı sorumludur.

Müdürün görevleri şunlardır:

a) Merkezi temsil etmek.

b) Yönetim Kurulunu ve Danışma Kurulunu toplantıya çağırmak ve bu kurullara başkanlık etmek.

c) Yönetim Kurulunun kararlarını uygulamak, gerekli koordinasyonu ve denetimi sağlamak ve Merkezin idari işlerini yürütmek.

ç) Merkezde verilen hizmetlerin düzenli bir biçimde, amacına uygun, bilimsel ve etik ilkelere bağlı olarak yürütülmesini, geliştirilmesini ve değerlendirilmesini sağlamak.

d) Merkez personelinin iş birliği içinde düzenli ve verimli çalışmasını sağlamak.

e) Merkezin; Üniversitedeki akademik/idari birimler, öğrenci temsilcileri ve öğrenci toplulukları ile iletişimini ve iş birliğini düzenlemek.

f) Her faaliyet dönemi sonunda Merkezin yıllık çalışma raporunun, gelecek yıla ait çalışma programı taslağının hazırlanmasını ve Yönetim Kuruluna sunulmasını sağlamak.

g) Merkezin; amaç ve faaliyetleri ile ilgili ulusal/uluslararası bilimsel ve mesleki etkinliklere katılımını sağlamak.

ğ) Merkezin çalışma alanı ile ilgili kişi, birim, kurum ve kuruluşlar ile işbirliği ve/veya koordinasyon esasları çerçevesinde ortak projeler oluşturmak ve yürütmek.

h) Merkezde görev alacak akademik, idari ve teknik personel ihtiyacını belirlemek ve bu personellerin görevlendirmeleri ile ilgili teklifleri Rektörlüğe iletmek.

Müdür yardımcıları

Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından 3 yıl süre ile görevlendirilir. Merkezde, iki müdür yardımcısı bulunur. Bunlar Merkezin faaliyet alanları konusunda eğitim ve araştırma deneyimine sahip uzmanlardır. Müdür, görevi başında bulunmadığı zamanlarda, bir müdür yardımcısını kendisine vekil tayin eder. Merkez müdür yardımcıları, Müdürün kendilerine vereceği görevleri yerine getirir.

Yönetim Kurulu

 (1) Yönetim Kurulu, Merkezin faaliyet alanlarıyla ilgili çalışmalarda bulunan Üniversitenin öğretim elemanları arasından, Rektör tarafından görevlendirilen dört üye ve Müdür olmak üzere, toplam beş üyeden oluşur. Yönetim Kurulu başkanlığı görevini Müdür yürütür. Müdür yardımcıları, oy hakları olmaksızın Yönetim Kurulu toplantılarına katılır. Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Süresi biten üye, yeniden görevlendirilebilir. Herhangi bir nedenle görevinden ayrılan veya üyeliği sona erdirilen üyenin yerine, kalan süreyi tamamlamak üzere, aynı usulle yeni bir üye görevlendirilir. Yönetim Kurulu, Müdürün çağrısı üzerine yılda en az iki kez toplanır. Ayrıca, üç üyenin yazılı talebi ile de toplantı yapılabilir.

Yönetim Kurulunun görevleri

MADDE 12 – (1) Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Merkezin faaliyet alanları doğrultusunda gerekli kararları almak.

b) Merkezin yıllık çalışma programını ve faaliyet raporunu görüşerek karara bağlamak.

c) Danışma Kurulundan gelecek önerileri değerlendirmek ve karara bağlamak.

ç) Merkezin çalışma alanı ile ilgili kişi, kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapmak.

d) Merkezin bütçe önerilerini hazırlayarak Rektörlüğe sunmak.

e) Merkezin amaçlarının gerçekleştirilmesi ve yürütülmesi için gerekli görülen diğer kararları almak.

Danışma Kurulu

 (1) Danışma Kurulunda, Merkezin faaliyet alanlarında çalışan, tecrübeli, gerektiğinde bilgisine başvurulabilecek kişiler yer alır. Danışma Kurulu üyeleri, Üniversite içinden veya dışından Yönetim Kurulunun önerisi ve Rektörün onayıyla görevlendirilen en fazla dokuz üyeden oluşur. Danışma Kurulu başkanlığı görevini Müdür yürütür. Danışma Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Görev süresi sona eren üyeler, yeniden görevlendirilebilir. Gerekli durumlarda Müdür, görüşlerini almak ve faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla Danışma Kurulu üyelerini toplantıya çağırabilir.

Danışma Kurulunun görevleri

 (1) Danışma Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Merkezin çalışmaları ile uzun vadeli bilimsel ve yönetsel planlarını değerlendirmek.

b) Yönetim Kuruluna önerilerde bulunmak.
Doç.Dr SEVDA KOÇ AKRAN
Güncelleme : 8.10.2022 10:39:38