Görev Tanımı

Müdür, Merkezin faaliyet alanları konusunda araştırma, uygulama ve eğitim deneyimine sahip olan Üniversite öğretim üyeleri arasından, Rektör tarafından üç yıl süre ile görevlendirilir. Görev süresi dolan Müdür, yeniden görevlendirilebilir. Müdür, Merkezin işleyişi ile ilgili planlama, yürütme ve düzenlemeleri yapar. Merkezin çalışmalarının düzenli olarak yürütülmesinden ve geliştirilmesinden Rektöre karşı sorumludur.

Müdürün görevleri

MADDE 9 – (1) Müdürün görevleri şunlardır:

a) Merkezi temsil etmek.

b) Yönetim Kurulunu ve Danışma Kurulunu toplantıya çağırmak ve bu kurullara başkanlık etmek.

c) Yönetim Kurulunun kararlarını uygulamak, gerekli koordinasyonu ve denetimi sağlamak ve Merkezin idari işlerini yürütmek.

ç) Merkezde verilen hizmetlerin düzenli bir biçimde, amacına uygun, bilimsel ve etik ilkelere bağlı olarak yürütülmesini, geliştirilmesini ve değerlendirilmesini sağlamak.

d) Merkez personelinin iş birliği içinde düzenli ve verimli çalışmasını sağlamak.

e) Merkezin; Üniversitedeki akademik/idari birimler, öğrenci temsilcileri ve öğrenci toplulukları ile iletişimini ve iş birliğini düzenlemek.

f) Her faaliyet dönemi sonunda Merkezin yıllık çalışma raporunun, gelecek yıla ait çalışma programı taslağının hazırlanmasını ve Yönetim Kuruluna sunulmasını sağlamak.

g) Merkezin; amaç ve faaliyetleri ile ilgili ulusal/uluslararası bilimsel ve mesleki etkinliklere katılımını sağlamak.

ğ) Merkezin çalışma alanı ile ilgili kişi, birim, kurum ve kuruluşlar ile işbirliği ve/veya koordinasyon esasları çerçevesinde ortak projeler oluşturmak ve yürütmek.

h) Merkezde görev alacak akademik, idari ve teknik personel ihtiyacını belirlemek ve bu personellerin görevlendirmeleri ile ilgili teklifleri Rektörlüğe iletmek.

Doç.Dr SEVDA KOÇ AKRAN
Güncelleme : 8.10.2022 16:44:21