Çalışma Faaliyet Alanları


(1) Merkezin faaliyet alanları şunlardır:

a) Merkez, 5 inci maddede yer alan amaçlara ulaşabilmek için Üniversitenin ilgili akademik ve idari birimleri ile işbirliği içinde, öğrenme ve öğretimin iyileştirilmesine yönelik eğitim, araştırma ve değerlendirme faaliyetlerini yürütmek.

b) Öğretim becerilerini geliştirmek isteyen öğretim elemanlarına destek olmak ve bilgi vermek.

c) Üniversiteye yeni katılan öğretim elemanlarına yönelik eğitici eğitimleri düzenlemek.

ç) Öğretim elemanlarına yönelik öğrenciyle iletişim, ölçme ve değerlendirme, öğretimde teknoloji kullanımı, öğretim yöntemleri ve benzeri konularda seminerler düzenlemek.

d) Öğrencilere akademik özelliklerini tanıma, akademik hedeflerine ulaşma ve başarılarını arttırma gibi konularda yardımcı olmak.

e) Öğrencilere, öğrenme becerileri ve stratejileri, zaman yönetimi, teknoloji kullanımı ve benzeri konularda seminerler vermek.

f) Öğrencilerin akademik gelişimlerini destekleyen çevrimiçi kaynakların yer aldığı sanal kütüphane ortamı oluşturmak.

g) İdari personelin kurumsal ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla kurum kültürü, kurum içi iletişim, Türkçenin doğru ve etkili kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği, bilişim teknolojileri, zaman yönetimi, bilgi güvenliği ve benzeri konularda seminerler düzenlemek.

ğ) Öğretim elemanları ile öğrencilerin ihtiyaç ve memnuniyetini belirlemek amacıyla ölçme ve değerlendirme merkezi ile etkileşim halinde, düzenli aralıklarla araştırmalar yapmak.

h) Merkez bünyesinde verilen tüm hizmetleri değerlendirmek.

ı) Araştırmalardan elde edilen bulguları yöneticiler ve öğretim elemanları ile paylaşarak öğrencilerin akademik gelişimlerini destekleyici ve öğretim ortamlarını zenginleştirici uygulamaların tasarlanmasına yardımcı olmak.

i) Araştırma bulgularını yurt içi ve yurt dışı bilimsel toplantılarda paylaşmak ve bilimsel yayın haline getirmek.

j) Merkezin çalışma alanları doğrultusunda kitap, broşür, bülten yayımlamak.

k) Merkezin çalışma alanlarına dâhil olan konularda, bilimsel toplantılar düzenlemek.

Doç.Dr SEVDA KOÇ AKRAN
Güncelleme : 8.10.2022 10:43:57